امام(ع) مىفرماید: «المؤمن اعز من الجبل، الجبل یستقل بالمعاول والمؤمن لا یستقل من دینه; (4)
مرد با ایمان، ثبات و پایداریش از کوه بیشتر است; زیرا کوه به وسیله کلنگ، کمو کاسته مىشود، ولى ایمان مؤمن با هیچ کلنگى کم نمىشود (کاملا بر اعتقاد و عقیده خود ثابت قدم و پا برجاست)».
خداى تعالى مىفرماید:
«یا ایها الذین آمنوا اصبروا و صابروا و رابطوا و اتقوا الله لعلکم تفلحون; (5)
اى کسانى که ایمان آوردهاید! بردبارى کنید و بر دشمنان، در پایدارى پیشى گیرید و عزم راسخ و استوار داشته باشید و تقوا پیشه کنید، امید است که رستگار بشوید.»
این دستور بزرگ و بىنظیر که بهترین راه رستگارى و کامیابى را نشان مىدهد، مشتمل بر چهار فرمان است که اگر مسلمانان آنها را اطاعت کنند، کامیابى در دنیا و آخرت را دارا خواهند شد.
در آغاز امر به صبر و شکیبایى است، مىفرماید: در زندگانى که سراسر سختى و مشقت است، جز پایدارى در برابر آنها، راه دیگر براى موفقیت نیست، کسى که نتواند در برابر فشارها و سختىهاى زندگى بردبارى کند در مبارزه زندگى خورد خواهد شد.
فرمان دوم، آناست که در صبر و پایدارى، از دشمنان خود پیشى بگیرند. بهعبارت دیگر; مسلمانان در جهاد باید پایدارى و استقامتشان بیش از دشمنانشان باشد تا بر آنها پیروزى یابند; قرآن کریم در جاى دیگر مىفرماید:
«ان یمسسکم قرح فقد مس القوم قرح مثله; (6)
اگر بر شما زخمى و جراحتى رسید، بردشمنانتان نیز مانند آن رسیده است.»
یعنى باید استقامتشما از آنان بیشتر باشد. باز هم قرآن مىفرماید:
«ان تکونوا تالمون فانهم یالمون کما تالمون و ترجون من الله ما لایرجون; (7)
اگر شما درد مىکشید، دشمن نیز مانند شما درد مىکشد، ولى شما امید پاداش از خدا دارید ولى آنان ندارند.»
یعنى با آن که مسلمانان در رنجبردن با دشمنانشان یکسانند، ولى مسلمانان امید کامیابى و خوشبختى دارند، ولى کفار چنین امیدى ندارند; زیرا کفار براى تعصب و لجاجت مىجنگند; ولى شما مسلمانان براى خدا نبرد مىکنید; پس، کفارهم در دنیا نجبیهوده مىبرند و هم در آخرت مىسوزند (خسر الدنیا و الاخرة ذلک هو الخسران المبین; (8) بدبختى و زیان هر دو جهان، نصیب آنها خواهد بود، این، همان زیان و خسران آشکار است).
در فرمان سوم، خداى تبارک و تعالى، مسلمانان را به عزم راسخ و ثبات در عقیده مىخواند که هشیار باشند که در اثر تبلیغات شوم، سستى ایمان به آنها دست ندهد، همانطور که سرباز در سنگر، آماده دفاع از هرگونه پیشآمد و حملهاى از طرف دشمن است، مسلمانان باید کاملا هشیار و آگاه و آماده باشند که تبلیغات زهر آگین دشمنان اسلام در مغز آنها اثر نکند و با استدلالى محکم و منطقى قوى، از عقیده خود دفاع کنند، بلکه آنان را به راه حق و حقیقتبخوانند تا از بدبختى در دو جهان خلاصى یابند.
فرمان چهارم دعوت مسلمانان به تقوا و پرهیزکارى است. تقوا عبارت است از: انجام دادن اوامر و دورى کردن از مناهى حضرت بارى تعالى است. در آخر این آیه مبارکه، با جمله طلایى و زرین «لعلکم تفلحون» پایان مىیابد. آرى، مسلمانانى که این فرمانهاى چهار گانه حضرت حق را اطاعت کنند، امید رستگارى و کامیابى در دنیا و آخرت براى ایشان خواهد بود.
اىکاش مسلمانان اندکى به خود مىآمدند و در تهذیب و اصلاح خود مىکوشیدند و براى به دست آوردن فضایل اخلاقى و صفات پسندیده، همت مىگماشتند و دست تضرع و زارى به درگاه حضرت پروردگار دراز مىکردند و آن وجود مقدس را به رحمت واسعهاش سوگند مىدادند که نظر مرحمتى به جانب مسلمانان بیاندازد تا روحیات و اخلاقیاتشان رنگ نوینى به خود بگیرد و از صفات عالى بر خوردار شوند، بلکه از این حضیض ذلتبرهند و دوباره به اوج رفعتبرسند و پرچم اسلام، سربلندترین پرچمهاى جهان و آیت نصر و ظفر گردد و «لعل الله یحدث بعد ذلک امرا». (10)
سلام
صبر ، پیشی گرفتن در صبر بر دشمنان ، پایداری در ایمان و عقیده ،تقوا ...
خدا کنه یادم بمونه
یا حق
سلام.
وبلاگ پر محتوایی دارید.
موفق باشید.
التماس دعا.
یاعلی.
سلام ممنونم که سر زدید
وبلاگتون زیباست
مخصوصا این پست که در مورد ایمان هستش عالیه
شاد باشین
بای
سلام
ممنون که به وبم سر زدید.
وب قشنگی دارید.
اگه مایل به تبادل لینک بودید به من خبر بدید. یا علی
التماس دعا